İLETİŞİM VİDEOLAR FOTOĞRAFLAR GÜNDEM BİYOGRAFİ ANA SAYFA
HABERLER>GÜNDEM
8 Kasım 2019 Cuma - 09:50

Aydemir: ‘Mevlid insanlığın yeniden dirilişidir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Vicdan dünyası mukaddesatımızın vurguladığı hakka sadakat, vefa ve imanla beslenmiş Yüce Milletimizin yegane ufku Hz. Peygamberimizin tebliğ ettiği vahdet ve tevhittir.

Aydemir: ‘Mevlid insanlığın yeniden dirilişidir’

 AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Vicdan dünyası mukaddesatımızın vurguladığı hakka sadakat, vefa ve imanla beslenmiş Yüce Milletimizin yegane ufku Hz. Peygamberimizin tebliğ ettiği vahdet ve tevhittir. Mevlidin süruru içinde bir kez daha ruhumuzu hakka adıyor; birlik, beraberlik ve kardeşlik imanına nefsimizi adıyoruz’ dedi.
‘MEVLİD İNSANLIĞA RAHMET MÜJDESİDİR’
‘Bir mütefekkirin kaydıyla, ‘mevlid ‘sadece dini bir söz veya tarihi bir zaman değildir. ‘ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Mevlid; insanlığın adalet, hak, şefkat ve özveri ekseninde yeniden doğuşu, alemin yeniden uyanışıdır. Fazilet, iman ve rahmetin müjdesi, insanlık vicdanının dirilişi, enaniyet ve ben anlayışının yıkılarak kardeşlik doğrusunun hayata geçirilişidir.’ mesajını verdi.
AYDEMİR’DEN İLA’YI KELİMETULLAH VURGUSU
Milletvekili Aydemir, ‘Yüce Milletimizin kuruluş temasını ila’yı kelimetullah için nizamı alem imanı oluşturur. Bu imanın kaynağında insanlığa rahmet olarak gönderilmiş yüce peygamberimizin sevgisi vardır. 1071’de Anadolu’nun kilidini açan Alparslan Gazi’nin, 1453’te İstanbul’u fethederek çağlar değiştiren Fatih Sultan Mehmed’in, Çanakkale’de yedi düvele dur diyen Mehmetlerin ufku Hz. Peygamber aşkı ve onun insanlığa getirdiği ilahi mesaj olmuştur. Bizi 6 asır cihana hakim kılan gücün sırrı da budur.’ kaydını düştü.
İSLAM DÜNYASI
Mesajında İslam Dünyasındaki mevcut durumu değerlendiren Milletvekili Aydemir, ‘İslam Aleminde yaşanan bölünmüşlüğün sebebi; Allah Resulünün getirdiği mesajlardan uzaklaşmak, mukaddesatımızın kaydettiği kırmızı çizgilerden uzaklaşmak, Kurani doğru ‘vahdet’ ve ‘tevhid’den ayrılmaktır. İslam Dünyasındaki talihsizliklerin suçlusu Müslümanlık değil, hak yolundan ayrılmak, Hz. peygamberin ufkunu terk etmektir. İslam coğrafyasında yaşanan acıların müsebbibi budur. ‘ dedi.
ERZURUMLU KADI DARİR’İN NİYAZI
Milletvekili Aydemir, “Erzurumlu Darir’in, ‘Rebiul evvel ayı kutlu olsun/ Hemişe dil ü din kuvvetlu olsun’ niyazını yürekten paylaşıyor; yüce milletimizin peygamber aşkında ruhumuzu buluşturuyor; mevlidin getirdiği benzersiz heyecan, coşku ve sevince benliğimizi adıyor; Allah Resulünün kaydettiği değerlere sadık kalma ahdimizi yineliyoruz. Mevlid gecemiz mübarek, yüce milletimizin peygamber sevgisiyle oluşmuş birlik ve beraberlik kararlılığı daim güçlü olsun. ‘ niyazında bulundu.
Milletvekili Aydemir, ‘Milli Şairimiz Akif’imizin, ‘Allah için, ey Nebiyy-i mâsûm/ İslâm'ı bırakma böyle bîkes/ İslâm'ı bırakma böyle mazlûm’ duasına katılıyor, Yüce milletimizin Mevlid sevinç ve coşkusunu tebrik ediyoruz.’ dedi.

 
Aydemir, ‘Asla unutmayacağız’
 
Milletvekili Aydemir’den sert tepki
DİĞER HABERLER
Aydemir, ‘Asla unutmayacağız’
AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim ...
‘3 Kasım bereket iklimine açılan kapının adıdır’
AK Partinin iktidara gelişinin 17. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. ...
Aydemir: ‘Yolumuz, Hakka tapan ecdadın yoludur’
Aziziyeye dirilişimizi tasvir eden ruhun takdimidir. ‘ dedi.
 
‘Dadaşlar Cumhurbaşkanımıza muhabbette müttefik’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, tüm ülkenin olduğu gibi, Erzurum ve ...
Milletvekili Aydemir öğrencilere seslendi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Vatanın bölünmez bütünlüğü ...
Aydemir: ‘Şehitlerimiz, ebedi rehberimizdir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Kardeşlik imanımız; her ...
 
AK Parti Milletvekili Aydemir: “2020 Bütçemiz bereket saçacaktır”
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim Aydemir, ...
Aydemir Türkmenistan ziyaretini değerlendirdi
Dostluk Grubu olarak Türkmenistan’a yaptıkları ziyareti değerlendiren ...
Aydemir: ‘Yegane gücümüz mukaddesatımızdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Milletimize özel ve güzide ...
 
SOSYAL MEDYA
BİYOGRAFİ
Atatürk Üniversitesi Tarım Ekonomisi ve İşletmecilik Yüksek Okuluokulu sonrası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü mezun olan ve Sakarya Üniversitesinden...
İBRAHİM AYDEMİR TV
ARAMA
FACEBOOK
TWITTER
ANA SAYFA BİYOGRAFİ GÜNDEM FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR İLETİŞİM