İLETİŞİM VİDEOLAR FOTOĞRAFLAR GÜNDEM BİYOGRAFİ ANA SAYFA
HABERLER>GÜNDEM
28 Ocak 2018 Pazar - 11:30

Milletvekili Aydemir, il ekonomisini değerlendirdi

Aydemir, Erzurum’da 2016 yılına göre, 2017 yılında kurulan şirket sayısının yüzde 2, ilden yapılan ihracat değerinin yüzde 8.7, kurumlar vergisi faal mükellef sayısının yüzde 4.23 oranında artış kaydettiğini söyleyerek il ekonomisinin bir farkındalık ve gelişme sürecinde olduğunu bildirdi.

Milletvekili Aydemir, il ekonomisini değerlendirdi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’da 2016 yılına göre, 2017 yılında kurulan şirket sayısının yüzde 2, ilden yapılan ihracat değerinin yüzde 8.7,  kurumlar vergisi faal mükellef sayısının yüzde 4.23 oranında artış kaydettiğini söyleyerek il ekonomisinin bir farkındalık ve gelişme sürecinde olduğunu bildirdi.

AYDEMİR HASIRHAN ESNAFININ KONUĞUYDU

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Hasırhan Pasajı esnafıyla buluştu. Pasaj esnafıyla kahvaltılı istişare etkinliğinde bir araya gelen Milletvekili Aydemir, esnafın Hedef 2023 ufku konusundaki düşünce ve öngörülerini paylaştı, il ekonomisine yönelik beklentiler noktasında görüş alış verişinde bulundu, TSK’nın Afrin’de yürüttü operasyon konusunda esnafın milli coşku, heyecan ve dualarına ortak oldu.

‘ESNAFIMIZIN TESPİTLERİYLE DİMAĞIMIZI BESLEDİK’

Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum ticaretinin yüreği diye tarif edilen “Hasırhan Pasajı” esnafıyla buluştuk. Dadaş kıvamındaki hemşerilerimizin alicenaplığı yanında öğreten yaklaşımları takdire şayandı.. Dimağımızı besledik; teşekkür ediyoruz. ‘ dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEKMEN’E ÖVGÜ

Hasırhan ziyaretinde esnaf iş yerlerine konuk edilen Milletvekili Aydemir, 20 bin metrekarelik iş merkezindeki bir işadamının, “Doğalgaza geçip, yakıt harcamamı yılda 15 bin liradan 3 bin TL’ye düşürdüm, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mehmet Sekmen ‘e teşekkür ediyorum” notunu düştüğünü belirterek,  ekonomideki pozitif yaklaşımların özel ve güçlü bir sinerji oluşturduğunu, Büyükşehir yatırımlarının esnafa katma değer desteği sunduğunu aktardı.

AYDEMİR’DEN ZİYARET SONRASI DEĞERLENDİRME

Hasırhan Pasajı esnaf istişare toplantısı sonrasında bir değerlendirme yapan Milletvekili Aydemir, Cazibe Programı, Teşvikli Yatırım, İhracat değeri, Kurulan şirket sayısı, Faal mükellef verileri bazında Erzurum ekonomisine değgin tespitlerde bulundu.  Erzurum’un 2017 yılında 69 teşvikli yatırıma kavuştuğunu, bu yatırımların önemli bir bölümünün bölgesel odaklı olduğunu kaydeden milletvekili Aydemir, 2. OSB süreciyle birlikte teşvikli yatırım talep ve gerçekleşmelerinde ciddi bir artış süreci yaşandığını açıkladı.

ERZURUM’UN İHRACAT PERFORMANSI

Tüm ülkede ve Doğu Anadolu Bölgesinde olduğu gibi Erzurum’da da ihracat bilinç ve girişiminin artış gösterdiğine de işaret eden Milletvekili Aydemir,  2017 yılı ölçeğinde ilden 36 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini, ihracat değerinin ise bir önceki yıla göre yüzde 8.7 gibi  ciddi bir artışla 21 milyon doları aştığını söyledi.

ERZURUM’DA SERMAYE HAREKETLİLİĞİ

Erzurum ekonomisindeki bir diğer önemli gelişmenin sermaye göçünün önlenmesi ve kurulan şirket sayısındaki artış olduğunu bildiren Milletvekili Aydemir, il sermaye hareketinin kollektif oluşumlara yöneldiğini, güç birlikteliği yapılarak şirketleşme olgusunun güç kazandığını belirtti. Şirketleşmedeki artışın aynı zamanda istihdama da yansıdığını, özellikle nitelikli iş gücünün kendini ifade edecek imkana kavuştuğunu söyleyen Milletvekili Aydemir, 2017 yılı sonu itibariyle ilde 206 yeni şirketin ekonomiye kazandırıldığını, bir önceki yıla göre şirketleşme performansında yüzde 2 oranında artış gözlendiğini kaydetti.

ERZURUM’DA ŞİRKETLEŞME HIZINDAKİ ARTIŞ

Erzurum’da kurulan şirket sayısının dönemsel bazda ciddi bir artış gösterdiğini, ekonomiden çekilen şirket sayısının ise 2016 yılına göre yüzde 45.94’lük seviyede rekor bir gerileme kaydettiğine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, bu verilerin ekonomide gözle görülen bir gelişme ve büyümeyi ortaya koyduğunu vurguladı.

MÜKELLEF SAYISI YÜKSELİŞTE

İl ekonomisinin değerlendirilmesinde aktif mükellef sayısının önemli bir ölçü olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, 2017 yılında bir önceki yıla göre Gelir ve Kurumlar Vergisi faal mükellef sayısındaki artışı dile getirdi. 2016 yılında 2 bin 785 olan kurumlar vergisi faal mükellef sayısının 2017 yılında yüzde 4.23’lük artışla 2 bin 903’e yükseldiğini bildiren Milletvekili Aydemir, 2016 yılında 9 bin 597 olan Gelir Vergisi Faal mükellef sayısının da geçen yıl sonu ölçeğinde yüzde 1.88’lik artış göstererek 9 bin 778’e ulaştığını açıkladı.

‘CUMHURBAŞKANIMIZA MİNNETTARIZ

İlde kaydedilen ekonomik büyüme ve gelişmenin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik ufkunda kaydedildiğini aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın Erzurum’a armağan ettiği Kış Turizmi konsepti çerçevesindeki yatırımlar ve bu doğrultuda ilin Dünya Kış Turizmi merkezleri arasına girmesi, il ekonomisindeki dinamizmi tetiklemekte ve ekonomimiz pozitif seyrinde ve istikrarlı bir konumda kararlılık göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz. ‘ dedi.

Etiketler:
 
Aydemir: ‘Dadaşlar, iman kalası’
 
Milletvekili Aydemir Hedef 2023 çalışmalarını sürdürüyor
DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Dadaşlar, iman kalası’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘’Yüce milletimizin imanı; ...
Aydemir: “Hayır sahibi dadaşlara minnettarız”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Hayatlarını Asım’ın neslini ...
Aydemir: ‘Dadaşlar milli hassasiyetin sembolüdür’
Erzurum’da çalışmalarını sürdüren AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim ...
 
Milletvekili Aydemir’den Dadaşlarla Ak istişare
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘AK Davanın tefekkür kaynağı ...
'15 Temmuz Türk Gazeteciliğinin zirve dönemi'
Milletvekili Aydemir, ‘Her mesleğin kendisini tarif eden, öne çıktığı ...
Milletvekili Aydemir Hınıslılarla buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Hınıs kardeşlik davamızın ...
 
Aydemir: 'Cumhurbaşkanımıza minnettarız’
Aydemir, ‘Erzurum bugün Kış olimpiyatlarına aday olarak, küresel boyutta ...
Aydemir: “Arvasi Hocamızı şükranla anıyoruz”
Aydemir, “Seyyid Ahmet Arvasi, birlik, beraberlik ve kardeşlik dikkat ...
Aydemir’den İHA’ya 15 Temmuz teşekkürü
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İHA’yı ziyaret ederek Bölge ...
 
SOSYAL MEDYA
BİYOGRAFİ
Atatürk Üniversitesi Tarım Ekonomisi ve İşletmecilik Yüksek Okuluokulu sonrası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü mezun olan ve Sakarya Üniversitesinden...
İBRAHİM AYDEMİR TV
ARAMA
FACEBOOK
TWITTER
ANA SAYFA BİYOGRAFİ GÜNDEM FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR İLETİŞİM